SSD coaching/ egyéni fejlesztés/ 6-20 alkalom/60 perc

Közép-, felsővezető és kulcspozícióban lévő munkatársak részére

Hány IGEN-t mondasz a 14-ből? Azaz kinek ajánljuk?

 1. Gyakran nézel másokat hülyének? (SelfAggrandizer mód)
 2. Nagy teljesítmény nyomás alatt dolgozol?
 3. Elégedetlen vagy? (Demanding Destructive mód)
 4. A munka és a magánélet közötti balance nem mindig megfelelő?
 5. A teljesítményértékelésből kapott egyéni elakadásokra (konfliktuskezelés, halogatás, stb.) megoldást keresel?
 6. Közönyös vagy? (Detatched Protector mód)
 7. Most valami újat szeretnél, meg akarsz élni egy másfajta tréning-coaching élményt, ahol kiadhatod a gondjaidat, katarzist élhetsz meg és kapsz egy későbbiekben is lehívható önreflexiós modellt?
 8. Szakmailag kíváncsi vagy az SSD modell fizikai-pszichés átkeretezési technikájára?
 9. Női vezetőként sok neked a maszkulin management kultusz?
 10. Ivás, nyugtatók, drogok szerepet kapnak? (Detatched Self-Soother mód)
 11. Krízishelyzetből akarsz kitörni, kiégtél vagy előtte állsz?
 12. Gyakoribb a bűntudat (Punitive Destructive mód) és a düh (Angry Child mód), mint kellene?
 13. Úgy érzed többet vagy alárendelt, mint szeretnéd? (Compliant Surrenderer mód)
 14. Sikeres vagy, de még több sikert akarsz?

Coach

dr. Merényi Attila, feketeöves karate és kempo mester, zen szerzetes, orvos alapvégzettségű, aki pszichológiai tanulmányait személyesen Popper Péternél kezdte 1989-ben. 27 éves tréner-coach útja során 2003-ban megalkotta a SPID rendszert és 2018-ban az SSD módszertant, melyben a biztonságod és fejlődésed garantált.
» a tréner-coachról bővebben: itt

Attila hívó üzenete

Az SSD, azaz a Success Schemes Destination (sikersémák úticél) saját fejlesztés. A fejlesztés módszertana -amellett hogy van egy laza agendája- integratív, azaz a problémáidat, hozzáállásodat, reakcióidat látva hívom be az “itt és most”-ba a számodra legideálisabb tréneri-coach eszközrendszert.
Mitől egyedi ez a coaching?
1. a racionálisan, érzelmileg, indulatilag észlelt problémáidat nem hétköznapi módon keretezzük át, ebben az ütéstechnikai gyakorlatoknak nagy szerepe van, az így történő átkeretezés neve kognitív-konatív szublimáció. Jópár coachee esetében ez ütések nélkül is működött.
2. a legtöbb sémakonzultáns a rossz, azaz maladaptív sémákra fókuszál, ez rendben is van így, viszont emellé behozhatók a te egyedi, saját, jó sémáid, ezeknek a megtalálása nehezebb feladat, viszont megéri, és tudatosításuk, erősítésük a cél.
3. a belső harcos imagináció beépít egy későbbiekben bármikor előhívható önreflexiós eszközt, az SSD folyamat az élmény mellett ad néhány praktikus eszközt is a későbbiekre. A belső harcos a boldog gyermek énállapot élményvilágát és az egészséges felnőtt énállapot asszertivitását hivatott bennünk erősíteni, amely bármilyen NAG (negatív automatikus gondolat), szorongás esetén előhívható, sőt előhívandó.

 

6-12 alkalom SSD coaching az általános javaslat, viszont a módszer alkalmas hosszútávú támogatásra (20 alkalom) vezetővé válás és egyéb váltások, kihívások esetén.

A 60 percek agendája:

 1. integratív coaching szemléletű diskurzus – 15 perc
 2. izgalmas rövid teszt – 5 perc
 3. ütéstechnikai gyakorlat – 5 perc
 4. imaginatív diskurzus vagy irányított imaginatív képélmény – 15 perc
 5. coaching beszélgetés vagy zenés meditáció masszázsfotelben – 20 perc
 

Kádár Annamária ajánlása

“Attila megteremtette a létező legütősebb coaching-ot. Szó szerint benne van az ütés. Ez újítás. Szívből ajánlom minden vezető nőtársamnak és azoknak, akik egy különleges coaching élményre vágynak és találkozni akarnak még életükben új, kreatív, izgalmas megközelítéssel. Vallom, hogy a fejlődés igazi mozgatórugója a komfortzóna elhagyása, a legmélyebb erőforrás a játékosság. Az SSD-ben mindkettő megvan. Attila SSD coachingja a fizikai és pszichés átkapcsolással megnyit egy csatornát benned, előhívja a belső harcost, amelyet az ütéstechnikai és imaginatív gyakorlatokkal úgy ültet beléd, hogy később, mind munkahelyi, mind magánéleti elakadásban, problémában, stresszben valós hatékonysággal elő tudj hívni.”
Merd kipróbálni az SSD-t! A harcművészetben és ökölvívásban naponta megélt flow élmény, a megtapasztalt személyiségformáló hatás, a tanítványokon látott néha rendkívül pozitív változás és a tréner-coach szakmai technikák ötvözésének gondolata teremtette meg az SSD születését.
» » » SSD röviden: itt
» » » SSD tréner-coach: itt

 

Mit ad az SSD? Mit viszel haza?

 1. csökken a feszültség benned a coaching alkalmak alatt, között és utána
 2. a teljes SSD folyamat keretezi át az egyéni elakadásokat
 3. agilisabb, motiváltabb, energikusabb, könnyedebb munkavégzés
 4. megtanulsz kortól, súlytól, konditól függetlenül bizonyos szintű önvédelmi technikát
 5. kapsz egy a későbbiekben bármikor lehívható tartós önreflexióst modellt, ami leginkább újabb stressz, rossz hangulat, demotiváltság, akarat és energia hiány esetén nyújt segítséget

 

Módszertan

 • egy speciális, a tréner-coach által kifejlesztett, az SSD modellen alapuló agenda
 • a módszertan elsősorban a tudatos és tudatalatti akarati (konatív) mező erősítésén alapszik
 • az alkalmak során a hangulati (affektív) és értelmi (kognitív) mező is a fejlesztés velejáró területe

 

Folyamat, helyszín, költség

Nulladik ülés (ingyenes): megnézzük van e tudatosult vagy sejthető elakadás benned, beszélhetünk a konkrét munkahelyi kihívásokról, amikhez egy plusz muníció jól jönne. Itt már kattog az agyam az eszközrendszeren a te egyéni SSD diskurzus részeidet illetően, a feszültségkiadós, imaginatív és ütéstechnikai keret persze megvan, de ez is mindig egyéni, egyedi. Ennél bővebben nem írom le az SSD konkrétumait, mert üzleti titok, de a nulladik ülésen mesélek még róla. Elcsépelt, de igaz a mondás: szerződés “kölcsönös kémia” esetén születik.
Helyszín: Budapest, 7. kerület, a díjnyertes Gikovski Snezana VINTAGE szalonja (BigSee Interior Design Awards – 2019). A szalonban a tréning-coaching idején csak a coach és a coachee tartózkodik. Igény esetén más helyszín is választható. A parkolási díjat mi álljuk az R70 irodaház -1 szintjén, kijárat az irodaház alsóerdősori kijáratán, közvetlenül szemben 22 méterre található az Alsóerdősor u. 3. bejárata. A gyalogosan érkezőknek: 7 percre 3 metróállomás is van (Blaha, Keleti, János pápa tér) és 1 perc a 7-es, 110-es, 112-es busz megálló.

 

Költség gazdasági szervezeteknek: 80 000 HUF+ÁFA/ alkalom.
Költség magánszemélyeknek: egyéni megbeszélés tárgya.

 

SSD MODELL

Énkép – amilyennek önmagam átélem, látom
Énideál – amilyen szeretnék lenni
Reális Én – amilyennek mások látnak engem, ez a környezetünk konszenzusa rólunk

 

Miért az SSD MODELL?

MERT – ha az Énkép és az Énideál között túl nagy a távolság, akkor inkább az egyén szenved, mint a környezete, felismert vagy nem felismert neurotikus, vagy depresszív tünetekkel. Ezzel a típussal könnyebb eredményt elérni az SSD-ben. Az egyén pszichés energiái itt az énvédő mechanizmusokra fókuszálnak, és kevesebb energia marad a szabad játéktérre, kreativitásra, hatékony munkavégzésre, az élet teljes megélésére.

MERT – ha az Énkép és az Énideál között túl kicsi a távolság, akkor inkább az egyén környezete szenved. Természetesen az egyén se biztos hogy elégedett, boldog és a tünetek a paranoid, nárcisztikus irányokba mutathatnak. Itt inkább a HR vezetőkre számítok, akik javasolják a leendő coachee-nak ezt a lehetőséget. Itt is lehet SSD-vel eredményeket elérni, nagyobb energia, feladat a coach részéről, azonban ez senkit se érdekeljen. Az ideális eltérés, távolság az Énkép és az Énideál között a “közepes” eltérés, te hova tennéd magadat? Jelentkezz és megmérjük együtt!

MERT – az egyén az Énideálja alapján értékeli önmagát, viszont az Énkép alapján vár visszajelzéseket. Ha a Reális Én távol van az Énképtől, akkor a visszajelzések kognitív disszonanciát eredményeznek. Minél nagyobb a távolság, annál nagyobb lesz a stressz, amit az énvédő mechanizmusok kompenzálnak. A Reális Én megítélése a coaching helyzetben egyszemélyes környezettel történik, maga a coach a környezet, de jelen esetben nem a Reális Én megítélése az elsődleges prioritás, az elsődleges az, hogy az Énkép és az Énideál megfelelő távolságra kerüljenek egymáshoz képest. Ennek az a következménye, hogy az Énkép és a Reális Én is közelebb kerül egymáshoz. A kis távolságú Énkép és Reális Én eredménye a harmonikus Én megteremtése, visszahozása vagy szinten tartása. Ez az SSD célja.

 

JÓL VAGYOK – HÁROMSZÖG

A három összetevő kisebb-nagyobb mértékben megvan bennünk, a lényeg az arányuk. Az optimális arány egyéni. Az SSD megkeresi az optimális arányt. Csakis az optimális arány esetén indulnak be a három tényező közötti szinergiák, ami a “jól vagyok állapot” erősségét és gyakoriságát is fokozza.

 1. Pozitív érzelmek: itt van egy ellentmondás, a pszichológia nyolc érzelemről beszél (öröm, megkönnyebbülés, meglepődés, szomorúság, düh, undor, félelem, unalom), de nemigen tudja ezekkel összehozni a szeretet kategóriát.
 2. Hinni valamiben, tartalmas élet: a hinni jelentése itt “bármiben hinni”, pl. az ateizmus is egy hitrendszer, céges szempontból alapvetés (ld. Herzberg modell) a munkánk értelmében való hit.
 3. Elmélyült cselekvés, flow: ez lehet szinte bármi, hobby, munka, sport, stb., céges szempontból remek, ha a munkánkban vannak flow szakaszok.
“Az SSD nekem önmegvalósítás, neked életre szóló önreflexiós technika, több mint coaching, több mint harcművészet, több mint imagináció” – Merényi Attila
 
» » » SSD röviden: itt
» » » SSD tréner-coach: itt

 

És egy kis játék, mert idáig elolvastál

Ne vedd tudományos anyagnak, persze attól még működhet 🙂

 

Érdeklődés, jelentkezés: