SSD- AZ ÜTŐS COACHING- 6 lépés, 6×90 percben, egyénileg

Középvezető, felsővezető és kulcspozícióban lévő munkatársak részére

 
Merd kipróbálni az SSD-t! A harcművészetben és ökölvívásban naponta megélt flow élmény, a megtapasztalt személyiségformáló hatás, a tanítványokon látott néha rendkívül pozitív változás és a tréner-coach szakmai technikák ötvözésének gondolata teremtette meg feltalálójában az SSD coaching születését.
» » » SSD röviden: itt
» » » SSD coach: itt

 

Mit ad az SSD? Mit viszel haza?

 1. csökken a feszültség benned a coaching alkalmak alatt, között és utána
 2. kapsz egy a későbbiekben bármikor lehívható tartós önreflexióst modellt, ami leginkább újabb stressz, rossz hangulat, demotiváltság, akarat és energia hiány esetén nyújt segítséget
 3. a teljes SSD folyamat keretezi át az egyéni munkahelyi problémát, az egyéni elakadás így megoldható
 4. önbizalom erősödés
 5. agilisabb, motiváltabb, energikusabb, könnyedebb munkavégzés
 6. megtanulsz kortól, súlytól, konditól függetlenül bizonyos szintű önvédelmi technikát

 

Módszertan

 • egy speciális, a coach által kifejlesztett, az SSD modellen alapuló 6 lépéses technika
 • a módszertan elsősorban a tudatos és tudatalatti akarati (konatív) mező erősítésén alapszik
 • a 6 alkalom során a hangulati (affektív) és értelmi (kognitív) mező is a fejlesztés velejáró területe

 

Folyamat, helyszín, költség

Nulladik ülés (ingyenes): a találkozáson belemehetünk van e tudatosult vagy sejthető elakadás benned, beszélhetünk a konkrét munkahelyi kihívásokról, amikhez egy plusz muníció jól jönne. Itt már nekem kattog az agyam az eszközrendszeren a te egyéni SSD diskurzus részeidet illetően, a feszültségkiadós, imaginatív és ütéstechnikai keret persze megvan, de ez is mindig egyéni, egyedi. Ennél bővebben nem tudom itt leírni az SSD konkrétumait, mert üzleti titok, de a nulladik ülésen mesélek még róla. 
Céges és etikus coaching szerződés: jól elcsépelt, de ettől még igaz a mondás: szerződés “kölcsönös kémia” esetén születik. Az etikus szerződésben célokat is rögzítünk. A szerződés tartalmazza, hogy a 6 x 90 perces folyamat minimum 1 maximum 3 hónapos lefutással történik.
Helyszín: Budapest, 7. kerület, a díjnyertes VINTAGE szalon. A szalonban a coaching idején csak a coach és a coachee tartózkodik. Igény esetén más helyszín is választható. A parkolást mi álljuk az R70 irodaház -1 szintjén, kijárat az irodaház alsóerdősori kijáratán, közvetlenül szemben 22 méterre található az Alsóerdősor u. 3. bejárata. A gyalogosan érkezőknek: 7 percre 3 metróállomás is van (Blaha, Keleti, János pápa tér) és 1 perc a 7-es, 110-es, 112-es busz megálló.

1.-6. ülés, mind a 6 alkalom tartalmaz:
 1. integratív coaching szemléletű diskurzus részeket kognitív sémákra is alapozva,
 2. egy izgalmas, rövid írásos tesztet,
 3. irányított imaginatív képélményt,
 4. bodywork, azaz ütéstechnikai gyakorlatokat,
 5. és rövid záró zenés meditációt,
 6. a 90 percen túl japán masszázsfotel, fürdő, sminkasztal áll a coachee rendelkezésére.
Költség gazdasági szervezeteknek: 98 000 HUF+ÁFA/ alkalom.
Költség magánszemélyeknek: egyéni megbeszélés tárgya.

 

SSD MODELL

Énkép – amilyennek önmagam átélem, látom
Énideál – amilyen szeretnék lenni
Reális Én – amilyennek mások látnak engem, ez a környezetünk konszenzusa rólunk

 

Miért az SSD MODELL?

MERT – ha az Énkép és az Énideál között túl nagy a távolság, akkor inkább az egyén szenved, mint a környezete, felismert vagy nem felismert neurotikus, vagy depresszív tünetekkel. Ezzel a típussal könnyebb eredményt elérni az SSD-ben. Az egyén pszichés energiái itt az énvédő mechanizmusokra fókuszálnak, és kevesebb energia marad a szabad játéktérre, kreativitásra, hatékony munkavégzésre, az élet teljes megélésére.

MERT – ha az Énkép és az Énideál között túl kicsi a távolság, akkor inkább az egyén környezete szenved. Természetesen az egyén se biztos hogy elégedett, boldog és a tünetek a paranoid, nárcisztikus irányokba mutathatnak. Itt inkább a HR vezetőkre számítok, akik javasolják a leendő coachee-nak ezt a lehetőséget. Itt is lehet SSD-vel eredményeket elérni, nagyobb energia, feladat a coach részéről, azonban ez senkit se érdekeljen. Az ideális eltérés, távolság az Énkép és az Énideál között a “közepes” eltérés, te hova tennéd magadat? Jelentkezz és megmérjük együtt!

MERT – az egyén az Énideálja alapján értékeli önmagát, viszont az Énkép alapján vár visszajelzéseket. Ha a Reális Én távol van az Énképtől, akkor a visszajelzések kognitív disszonanciát eredményeznek. Minél nagyobb a távolság, annál nagyobb lesz a stressz, amit az énvédő mechanizmusok kompenzálnak. A Reális Én megítélése a coaching helyzetben egyszemélyes környezettel történik, maga a coach a környezet, de jelen esetben nem a Reális Én megítélése az elsődleges prioritás, az elsődleges az, hogy az Énkép és az Énideál megfelelő távolságra kerüljenek egymáshoz képest. Ennek az a következménye, hogy az Énkép és a Reális Én is közelebb kerül egymáshoz. A kis távolságú Énkép és Reális Én eredménye a harmonikus Én megteremtése, visszahozása vagy szinten tartása. Ez az SSD célja.

 

JÓL VAGYOK – HÁROMSZÖG

A három összetevő kisebb-nagyobb mértékben megvan bennünk, a lényeg az arányuk. Az optimális arány egyéni. Az SSD megkeresi az optimális arányt. Csakis az optimális arány esetén indulnak be a három tényező közötti szinergiák, ami a “jól vagyok állapot” erősségét és gyakoriságát is fokozza.

 1. Pozitív érzelmek: itt van egy ellentmondás, a pszichológia nyolc érzelemről beszél (öröm, megkönnyebbülés, meglepődés, szomorúság, düh, undor, félelem, unalom), de nemigen tudja ezekkel összehozni a szeretet kategóriát.
 2. Hinni valamiben, tartalmas élet: a hinni jelentése itt “bármiben hinni”, pl. az ateizmus is egy hitrendszer, céges szempontból alapvetés (ld. Herzberg modell) a munkánk értelmében való hit.
 3. Elmélyült cselekvés, flow: ez lehet szinte bármi, hobby, munka, sport, stb., céges szempontból remek, ha a munkánkban vannak flow szakaszok.

 

Az SSD küldetése

Az SSD célja a terjedés. Az SSD megalkotója nyitott akár neuropszichológiai, akár egyéb kutatásokra a témában.
 • 2022-2023: a módszer alkalmazása maximum havi 6 új kliens belépésével
 • 2024-2025: SSD coach képzés
“Az SSD nekem önmegvalósítás, neked életre szóló önreflexiós technika, több mint coaching, több mint harcművészet, több mint imagináció” – Merényi Attila
 
» » » SSD röviden: itt
» » » SSD coach: itt

 

És egy kis játék, mert idáig elolvastál

Ne vedd tudományos anyagnak, persze attól még működhet 🙂

 

Érdeklődés, jelentkezés: