Dr. Kádár Annamária szervezet és munkapszichológus, tréner Marosvásárhelyen született. Tanítóképzőben érettségizett, majd 1999-ben a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karán szerezte pszichológusi oklevelét. Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karán, a Kognitív Fejlődés programon végezte doktori tanulmányait, amivel párhuzamosan a Budapest Műszaki Egyetemen szerezte meg munka és szervezetpszichológusi szakképesítését. Családterápia valamint relaxáció és szimbólumterápia irányzatokban képződött tovább. Dolgozott egyetemi adjunktusként a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen. Jelenleg a Babes-Bolyai Tudományegyetem marosvásárhelyi kirendeltségén tanít.

Munkája a hobbija is egyben, nagy szerelme a tréningszakma, főleg KKV-k, ritkábban nagyvállalatok részére. Csapatépítő, kommunikációs, tárgyalástechnika, vezetői, érzelmi intelligencia fejlesztését célzó és SPID tréningeket tart a Merényi & Társai és az M&Co Europe tréningcég keretében.

Az Erdély FM rádió Pszichotrillák című heti élő műsorának meghívott szakértője és társszerkesztője. Hiszi, hogy a fejlődés igazi mozgatórugója a komfortzóna elhagyása, hogy a legfontosabb személyes érték a hitelesség, a legmélyebb erőforrás a játékosság, valamint hogy igazi teljesítmény a csapatmunka által érhető el. Ebben próbál segíteni azoknak, akikkel munkája során kapcsolatba kerül.

Kutatási és érdeklődési területei: SPID, érzelmi intelligencia, flow-élmény, csoportokkal való munka módszertana, asszertivitás, személyiségfejlesztés, önismeret, narratívumok tartalomelemzése, fogalmazási képesség fejlődése és fejlesztése, olvasóvá nevelés, pedagógusi hivatás-személyiség alakítása.

2008-ban dr. Merényi Attilával közösen írtak egy 110 oldalas SPID tanulmányt, míg 2009 júliusában a norvégiai Osloban megrendezett 11. európai munkapszichológiai kongresszuson debütált a SPID KKV-ban elért gazdasági eredményeivel. Az előadás és a poszter nagy sikert hozott a hallgatóság soraiban.

SPID_the 11th European Congress of Psychology (ECP 2009) in Oslo