Az ügyfeleinktől a legtöbb pozitív visszajelzést a komplex szervezetfejlesztési projektekben végzett munkánkért kapjuk. Azt tapasztaljuk, hogy ahogy az üzleti életben felértékelődtek az egyedi, testreszabott megoldások, az üzleti területek is egyre inkább ugyanezt várják el a HR-től, mint belső szolgáltatótól. Ehhez a Merényi Csoport teljeskörű szervezetfejlesztési támogatást tud nyújtani 64 tréner-coach-OD tanácsadó kollégájával.

Diagnosztika – a jelenlegi helyzet felmérése

Portfóliónk számos kvalitatív és kvantitatív diagnosztikai eszközt foglal magában, amelyek segítségével személyre szabott helyzetfelmérést tudunk végezni.

 • Értékelő- és fejlesztő központok (AC, DC) tervezése, lebonyolítása, visszajelzése
 • Értékelő eszközök széles skálája: Captain, DISC, Hogan, Profiles, SPID
 • 360 fokos felmérés

Iránykijelölés – a célok meghatározása

Szakértelmünk többek közt magában foglalja a megoldásközpontú (solution-focused) megközelítést és a LEAN módszertant, amikkel hatékonyan támogathatjuk a menedzsmentet a szervezetfejlesztési célok meghatározásában. Csapatunk tapasztalattal rendelkezik többek közt a komplex szervezetátalakítás, a szervezeti kultúra formálás, a munkáltatói márka építés (employer brand), a tehetségmenedzsment és a folyamatmenedzsment területein.

Tervezés – a szervezetfejlesztési beavatkozások megtervezése

Megközelítésünk átfogó, rendszerszemléletű. Az ügyféllel szoros együttműködésben, a már működő jó gyakorlatokra építve tervezzük meg a fejlesztési akciókat. A tartós eredmény érdekében a szervezetfejlesztési akciókat a vállalati stratégiához kötjük, és ösztönözzük a felsővezetői elköteleződést. Már a tervezéskor nagy hangsúlyt fektetünk a mérhetőségre: az ügyfelet segítjük az előrehaladás első észlelhető jeleinek meghatározásában, valamint megállapodunk a folyamatos nyomonkövetés módjában is.

Megvalósítás – a fejlesztési beavatkozások kivitelezése

A legfrissebb felnőttképzési trendekkel összhangban az ismeretátadáson túl támogatjuk az új készségek kialakítását és a mindennapi gyakorlatba való beépítését. Ennek érdekében módszerek és eszközök széles köre áll rendelkezésünkre:

Felsővezetők számára:

 • Executive coaching (brief coaching, intergrál szemléletű coaching, stb.) a személyes vezetői hatékonyság fejlesztésére magyar és angol nyelven
 • Team coaching a felsővezetői csapat hatékonyságának, együttműködésének fejlesztésére
 • Interkulturális coaching a nemzetközi szintű együttműködési készség fejlesztésére
 • Workshopok, elvonulások facilitálása a hatékony és élvezetes közös munka érdekében
 • Outplacement coaching, szükség esetén a vállalattól való elválás professzionális támogatására

Középvezetők számára:

 • Vezetői készségek fejlesztése tréningekkel (vezetői szerep, coach szemléletű vezetés, stratégiai gondolkodás, motiválás, delegálás, hatékony kommunikáció, prezentációs technika, időgazdálkodás, együttműködés, konfliktuskezelés, tehetségek azonosítása, teljesítménymenedzsment, growth mindset, stresszkezelés és egyéb igények)
 • Business coaching (brief coaching, intergrál szemléletű coaching, stb.) a személyes vezetői hatékonyság fejlesztésére
 • Csoportos coaching az elsajátított készségek beépüléséért valamint a coach szemléletű működés megtapasztalásáért
 • Team coaching a vezetői csapatok hatékonyságának, együttműködésének fejlesztésére
 • Workshopok, elvonulások facilitálása a hatékony és élvezetes közös munka érdekében
 • Outplacement coaching, szükség esetén a vállalattól való elválás professzionális támogatása

Tehetségek, vezetői utánpótlás, kulcsemberek számára:

 • Készségfejlesztés tréningekkel (önismeret, hatékony kommunikáció, prezentációs technika, időgazdálkodás, együttműködés, konfliktuskezelés, growth mindset, stresszkezelés)
 • Értékesítési készségek fejlesztése tréningekkel, AL módszertannal (sales technikák, ügyfél típusok, kifogáskezelés, stb.)
 • Csoportos coaching az elsajátított készségek beépüléséért valamint a coach szemléletű működés megtapasztalásáért
 • Workshopok, elvonulások facilitálása a hatékony és élvezetes közös munka érdekében

A programok megvalósítása során leképezzük a megcélzott vezetői működést, vagyis kollégáink már a működésükkel is követendő példát nyújtanak a szervezet tagjai számára.

Lezárás – a sikerek megünneplése, a fenntarthatóság biztosítása

A szervezetfejlesztési programok végén a hangsúlyt a sikerek megünneplésére és az erdemények fenntarthatóvá tételére helyezzük. Arra bíztatjuk az ügyfeleinket, hogy az elsajátított készségek segítségével alakítsanak ki saját akciótervet az eredmények fenntartására.